Skal avhøre fire mistenkte i Maddie-saken

SAVNET: Madeleine McCann forsvant i 2007 sporløst fra feriesteder Praia de Luz i Portugal der hun var med sin familie på ferie. Foto: Ap/NTB scanpix.
SAVNET: Madeleine McCann forsvant i 2007 sporløst fra feriesteder Praia de Luz i Portugal der hun var med sin familie på ferie. Foto: Ap/NTB scanpix.

De første avhørene av de mistenkte etter forsvinningen av Madeleine McCann starter tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Portugisisk politi starter tirsdag avhørene av fire personer britisk politi har pekt ut som mistenkte i forsvinningen.

Ifølge BBC vil britisk politi delta i avhørene, men ikke få lov til å stille spørsmål.

Madeleine McCann var tre år da hun i 2007 forsvant sporløst fra Praia de Luz i Portugal der hun var på ferie med sin familie.

Les også: – Aldri vært nærmere et svar rundt Madeleine McCann

Bodde i området

En portugisisk statsborger med russiske aner, som bodde i området Madeleine forsvant, er en av de mistenkte som er innkalt til avhør, melder Daily Mail.

HÅP: Kate og Gerry McCann har ikke mistet tror på å finne igjen sin forsvunnede datter. Foto: ApHÅP: Kate og Gerry McCann har ikke mistet tror på å finne igjen sin forsvunnede datter. Foto: Ap

Mannen var i kontakt med politiet da saken ble etterforsket i 2007, men ble den gang aldri sett på som mistenkt i saken.

Tre portugisere skal også bli avhørt.

Madeleines foreldre, Kate og Gerry McCann, ønsker ikke å kommentere utviklingen i saken.

– Kate og Gerry vil på ingen måte kommentere noen aspekter av etterforskningen, sier familiens talsmann Clarence Mitchell til Daily Mail.

Les også: Gransker nye overgrep i Madeleine-saken

– Har ikke gitt opp

Madeleine ville i dag vært elleve år gammel, men verken foreldrene eller politiet har noen gang gitt opp håpet om å finne henne i live.

– Jeg tror virkelig det er folk der som holder nøkkelen til Madeleines forsvinning, og at de kan være helt uvitende om det, uttalte Andy Redwood, etterforskningsleder i Scotland Yard, i fjor høst.

Etterforskninglederen uttalte da britisk politi gjenåpnet forsvinningssaken i sommer, at de fortsatt tror at Madeleine er i live.

I overkant av 190.000 norske kroner er utlovet i dusør for opplysninger som fører til identifisering av den eller de som er ansvarlige for bortføringen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus