Venstre vil ha ett ekstra år for svake elever

Iselin Nybø fra Venstre. Foto: NTB scanpix
Iselin Nybø fra Venstre. Foto: NTB scanpix

Venstre ønsker å gi elever med dårligst resultater fra grunnskolen et tilbud om et ekstra år på skolebenken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Én av ti elever som gikk ut fra grunnskolen i fjor, hadde karakteren 1 eller «ikke vurdert», og de aller fleste av disse gikk direkte til videregående opplæring, melder VG.

Skolepolitisk talskvinne i Venstre, Iselin Nybø, ønsker nå å starte et prøveprosjekt med et frivillig skoleår etter grunnskolen. Ordningen er basert på et lignende prosjekt i Danmark, og ifølge partiet har den hatt gode resultater.

Frps Bente Thorsen i utdanningskomiteen stiller seg bak forslaget. Hun ønsker at det skal være et krav om at eleven skal bestå alle fag før han eller hun kan begynne på videregående skole.

– Dersom eleven har strøket i flere fag, bør man få tilbud om et ekstra år, sier Thorsen.

Andre medlemmer av utdanningskomiteen er imidlertid ikke enige i forslaget. Både Arbeiderpartiets Marianne Aasen og Senterpartiets Anne Tingelstad Wøien mener det handler om innholdet i timene, og ikke antall timer, skriver VG.

Mens det i skoleåret 2010/2011 var 7,5 prosent som hadde karakteren 1 eller som ikke var vurdert, var det 8,2 prosent i 2011/2012 og 9,7 prosent i 2013/2014, viser tall fra Stortingets utredningsseksjon.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus