Åpen for alle - alltid

Nærmere 2.000 drept i Irak i juni

Irakiske politifolk jakter på ulovlig våpen nord for Bagdad mandag. Foto: Ahmed Saad (Reuters)
Irakiske politifolk jakter på ulovlig våpen nord for Bagdad mandag. Foto: Ahmed Saad (Reuters)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten 2.000 mennesker ble drept i Irak i juni måned, ifølge offisielle tall fra landets regjering. Det er det høyeste drapstallet på én måned siden mai 2007.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Iraks helse-, innenriks- og forsvarsdepartementer offentliggjorde det dystre tallet mandag kveld. Ifølge oversikten er totalt 1.922 blitt drept i juni, blant dem 1.393 sivile, 380 soldater og 149 politifolk.

Ytterligere 2.610 mennesker ble såret, blant dem 1.745 sivile.

Tallet på ofre for den mangeårige konflikten i Irak har skutt i været som følge av et væpnet opprør ledet av den ekstremistiske gruppen ISIL. Sammen med andre opprørsgrupper har ISIL overtatt kontrollen i store områder i Irak.

Drapstallene ble offentliggjort kvelden før nasjonalforsamlingen tirsdag trer sammen for første gang etter valget 30. april. Internasjonale og religiøse leder har bedt irakiske politikere om å danne en samlingsregjering som kan bidra til å få slutt på volden.