UD følger saken til den siktede norske kvinnen i Ecuador

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenriksdepartementet følger utviklingen i saken mot den 50 år gamle kvinnen fra Vest-Agder som sitter fengslet i Ecuador, siktet for narkotikasmugling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi følger denne saken gjennom vårt konsulat og vår ambassade. Så langt har vi bistått den norske kvinnen i fengslet med de behovene hun har der. Det er for tidlig nå å si når vi kan forvente en hovedforhandling i saken, sier fungerende kommunikasjonssjef Frode O. Andersen i Utenriksdepartementet til NTB.

Kvinnens norske advokat sa nylig til NTB at en amerikansk kvinne, som også sitter fengslet i Ecuador, er blitt utsatt for den samme ligaen som den norske kvinnen. At en identisk sak dukker opp, styrker kvinnens historie betydelig, mener advokaten.

– Vi får nå anledning til å bruke opplysningene fra den parallelle saken i hovedforhandlingen, sa kvinnens norske advokat Nils Anders Grønås.

50-åringen ble pågrepet på flyplassen i Quito 28. februar og har siden sittet i et kvinnefengsel i hovedstaden. Hun hevder hun er blitt lurt i en felle.

Kvinnen skal ha hatt kontakt med en mann fra Ecuador på internett i halvannet år før hun reiste til landet. Der ga en venn av mannen henne en koffert som det ble funnet 3 kilo kokain i på flyplassen.

Ifølge Kripos skal kvinnen ha overført 500.000 kroner til kontoer i Ecuador det siste året.