Åpen for alle - alltid

Siv Jensen fornøyd med å rydde i «dusteriet»

Siv Jensen fornøyd med å rydde i «dusteriet»
Siv Jensen fornøyd med å rydde i «dusteriet»
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er først om to-tre år at folk virkelig vil merke følgene av den nye regjeringens politikk, sier finansminister og Frp-leder Siv Jensen. Men etter åtte måneder mener hun partiet har satt et tydelig stempel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jensen sier seg fornøyd med å ha bidratt til å fjerne forbud som Fremskrittspartiet ser på som unødvendige – eller «dusteri» som Jensen kalte det.

– Jeg synes det er greit at Nord-Korea står igjen som det eneste landet som har forbud mot proffboksing, nevnte Jensen som eksempel da hun oppsummerte de åtte første månedene i regjering på en pressekonferanse onsdag.

Forsvarer nytt forbud

Samtidig forsvarte hun at regjeringen har innført et nytt forbud, nemlig mot tigging.

– Det er et virkemiddel politiet har bedt om å få. Det er et økende problem jeg mener vi er nødt til å ta på alvor, sier Jensen, som hevder dette vil bidra til å bekjempe et «økende kriminalitetsproblem i og rundt de store byene».

Hun viste også til vedtak om å opprette infrastrukturfond, veiselskap og fastslå retten til eldreomsorg.

– Gjennom det arbeidet vi gjør hver dag gjør vi en forskjell, konstaterer Jensen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Effekten kommer

Likevel tyder meningsmålingene på at ikke alle er like fornøyd som partilederen. De fleste av dem viser at oppslutningen har sunket siden valget i fjor høst.

– Noe av svaret ligger i at veldig mye av det store arbeidet regjeringen har satt i gang har ikke folk merket ennå, sier Jensen, og viser til en rekke store reformer, både innen kommunesektoren og helsesektoren.

– Vi har satt i gang arbeidet, men det tar ett-to-tre år før disse reformene er på plass. Da vil folk merke effekten av regjeringens politikk, sier Jensen til NTB.