«Nick» (26) sjekket Facebook under innbrudd - glemte å logge av før han stakk

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Verdens dummeste forbryter, sier huseier James Wood.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 26 år gammel mann fra Minnesota i USA har blitt pågrepet og mistenkt for et innbrudd i en bolig i den lille byen South St. Paul 19. juni i år.

Pågripelsen skjedde etter at innbruddstyven Nicholas Wig selv avslørte sin identitet ved å bruke huseierens datamaskin til å logge seg på Facebook, før han stakk fra stedet uten å logge av, skriver ABC News.

Da huseieren James Wood kom hjem oppdaget han at penger, kredittkort, sko og bukser var borte, mens en ukjent Facebook-profil var pålogget på datamaskinen.

Les også: Grisen som ikke ville bli bacon

Fikk kontakt med tyven

Umiddelbart la Wood en etterlysning ut på Wigs Facebook-profil hvor han ba folk ta kontakt om de hadde informasjon om hvor 26-åringen oppholdt seg. En stund etter tok Wigs selv kontakt og fortalte at han ønsket å gi tilbake eiendelene.

Noe senere samme dag fikk Woods øye på 26-åringen i det han var på vei mot huset for å levere tyvgodset og ringte politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da politiet ankom stedet hadde 26-åringen blant annet på seg klokka som ble sjålet under innbruddet.

Les også: Ingen ville hjelpe den hjemløse mannen

– Verdens dummeste

Til CBS Minnesota sier Wood at historien er utrolig.

– Verdens dummeste forbryter, sier han.

Wig har senere innrømmet at han tok seg inn i boligen og stjal en rekke eiendeler før han logget seg på Facebook og forlot stedet.

– Dette er første gang i Dakota hvor en mistenkt forlot huset med sin egen Facebook-profil åpen på offerets datamaskin, sier Monica Jensen, talskvinne for Dakotas føderale justisforvaltning, til ABC News.

26-åringen risikerer 10 års fengsel om han blir dømt for innbruddet.