– Ukrainsk militærhelikopter skutt ned

Et ukrainsk militærhelikopter er skutt ned ved Slavjansk, og ni personer fryktes å ha omkommet, ifølge det ukrainske forsvaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at både ukrainske myndigheter og opprørerne i Donetsk-republikken har varslet at det skal være en våpenhvile fram til fredag denne uken, kommer det fortsatt meldinger om kamper.

Ifølge makthaverne i Kiev skjøt opprørerne ned et militærhelikopter over byen Slavjansk tirsdag ettermiddag. Ni personer var om bord i helikopteret. Myndighetene i Kiev frykter at alle om bord mistet livet.

Tidligere tirsdag kom det meldinger om skuddvekslinger i flere byer.

– Separatistene slutter ikke med å skyte mot posisjonen til de ukrainske styrkene, skrev Vladislav Seleznjov, talsmann for Ukrainas forsvarsdepartement, på sin Facebook-side tirsdag.

Ifølge Seleznjov angrep opprørsgrupper en kontrollpost i nærheten av den opprørskontrollerte byen Slavjansk med granat- og bombekastere. I et annet angrep lenger øst mot den russiske grensa, brukte opprørerne våpen, sier han.

Han uttalte at ukrainske styrker ikke hadde vært involvert i noen militær aktivitet, i tråd med våpenhvilen som ble kunngjort av Porosjenko forrige fredag. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus