Åpen for alle - alltid

Politiets spanere dro på byen - gjorde narkobeslag i Tromsø

BESLAG: På hotellrommet til to nederlandske statsborgere gjorde politiet et beslag av 8,1 kg amfetamin og 250 gram kokain. Foto: Politiet
BESLAG: På hotellrommet til to nederlandske statsborgere gjorde politiet et beslag av 8,1 kg amfetamin og 250 gram kokain. Foto: Politiet
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spanere fra Oslo rullet opp tidenes største narkobeslag i Tromsø da de dro på byen for å ta seg en øl.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da tre spanere fra seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt satt på utestedet «Gründer» i Tromsø 11. desember i fjor da en av dem ble stoppet av to personer med nederlandsk statsborgerskap.

Spaneren skal ha snakket og tatt noe øl med mennene i noen timer før han på slutten av kvelden ble gitt kokain, skriver VG.

Einar Aas, politiinspektør i Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, bekrefter at spanerne akkurat hadde avsluttet et oppdrag i Tromsø.

– De var i Tromsø i en annen forbindelse for Seksjon for organisert kriminalitet da mennene tok kontakt, sier Aas til ABC Nyheter.

Les også: Politiet gjorde tidenes største narkobeslag i Tromsø

Måtte spane selv

Oslo-spanerene sendte en SMS til sin egen sjef ved Spesielle Operasjoner i Oslo etter å ha blitt gitt kokainen, men fikk ikke noe svar.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter å ha tatt kontakt med andre kolleger i Oslo ble operasjonslederen i Tromsø varslet, men fikk ikke bistand til å spane på mennene.

I nærmere to timer spanet tjenestemennene fra Oslo selv på mennene de så spasere inn på «Skansen Hotell» klokka 03.00.

Dagen etter slo lokalt politi til mot hotellrommet de befant seg og fant det rekordstore beslaget på 8,1 kilo amfetamin og 250 gram kokain.

Mottakere av partiet

Advokat Arne Seland er forsvarer til en av de siktede mennene.

– Det må ha vært Tromsø-politiets mest heldige dag. De fant masse narkotika, men det gjenstår å finne ut hvem som er ansvarlig for stoffet. Min klient er siktet for hele partiet, men han erkjenner straffeskyld for bare en liten del, sier Seland.

I tillegg til de to nederlenderne er også flere personer siktet i saken.

– Disse mennene kunne vel ikke hatt mer uflaks med hvem de traff, sier Aas til ABC Nyheter.

Politiet i Tromsø opplyser at etterforskningen av saken nærmer seg slutten.