Regjeringen åpner for å lempe på hysj-regler

Anders Anundsen ønsker mer åpenhet. Foto: NTB scanpix
Anders Anundsen ønsker mer åpenhet. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Justisminister Anders Anundsen (Frp) vurderer å endre loven slik at det blir lettere for Politiets sikkerhetstjeneste å dele informasjon med Forsvarets etterretningstjeneste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det kan være grunn til å se nærmere på om grensene i for stor grad innskrenker adgangen til å utlevere informasjon som er innhentet ved skjulte tvangsmidler, skriver Anundsen i et svar på et skriftlig spørsmål fra lederen av justiskomiteen på Stortinget, Arbeiderpartiets Hadia Tajik.

Han viser til at bruken av skjulte tvangsmidler innebærer et særlig stort personvernmessig inngrep og at politiloven derfor setter bestemte rammer for utlevering av slik informasjon. Skjulte tvangsmidler omfatter blant annet kommunikasjonskontroll, romavlytting, teknisk sporing og hemmelig ransaking.

– Mitt departement vil i samråd med Forsvarsdepartementet vurdere om det er behov for å endre politiloven, skriver Anundsen.

Bakgrunnen for saken er det nye kontraterrorsenteret som samler ansatte i PST og E-tjenesten. Overfor Dagsavisen påpekte ledelsen i de to hysj-etatene 6. juni at det gjenstår «nødvendige juridiske avklaringer og harmoniseringer av rettsgrunnlag og lovverk». (©NTB)