Åpen for alle - alltid

26-åring skal lede Sosialistisk Ungdom

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nicholas Wilkinson fra Akershus er valgt til ny leder av Sosialistisk Ungdom. Han tar over etter Andreas Halse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammen med et nyvalgt sentralstyre skal Wilkinson lede ungdomsorganisasjonen til SV de neste to årene.

Han utroper barnefattigdom sin store hjertesak.

– Man har bare én barndom, og jeg vil at alle skal tenke på barndommen sin som en trygg og god periode. Vi ser sak på sak der barn føler seg annenrangs fordi de ikke får gjøre det samme som klassekameratene sine, sier Wilkinson og påpeker at han ikke er særlig imponert over den nye regjeringens innsats på området.

Videre ønsker den ferske lederen å fortsette satsingen på industripolitikk.

– Et grønt og rettferdig Norge krever grønne arbeidsplasser. Da må vi bruke vannkraften vår på verdens reneste prosessindustri, ikke selge den uforedlet til utlandet. I dag er det u-land som eksporterer råvarer uten å foredle dem. SU vil bruke vannkraften, ikke drive U-landspolitikk, sier han. (©NTB)