Komiker Tommy Steine vant mot banken i retten

Tommy Steine Foto var lettet da over dommen i Nedre Romeriket tingrett. Foto:NTB scanpix.
Tommy Steine Foto var lettet da over dommen i Nedre Romeriket tingrett. Foto:NTB scanpix.

Komiker Tommy Steine vant i Nedre Romerike tingrett og slipper å betale 1,9 millioner kroner til Santander Consumer Bank i forbindelse med en bilkjøpssak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Banken hadde gått til søksmål mot komikeren i forbindelse med at Tommy Steine kjøpte tre luksusbiler fra bruktfirmaet Auto-Forum i Drammen. Selskapet solgte en rekke biler med tilbakekjøpsavtaler. Kundene kunne i flere tilfeller selge tilbake bilene for kjøpssummen. Flere kjendiser sto på kundelista, skriver DN.

Firmaet gikk imidlertid konkurs 1. juli i fjor. Bilene er solgt, men Steine har blitt krevd for 1,9 millioner kroner.

VG har vært i kontakt med Tommy Steine, som er tydelig lettet men ikke vil kommentere dommen før han har lest den grundig.

– Dommen er klar og prinsipiell. Den avgjør kort og godt at det er banken, og ikke forbrukerne som skal bære risikoen hvis bilforhandlere bruker gjenkjøpsavtaler av denne typen til å lure til seg mer varelagerkreditt enn det banken har innvilget. Det er en risiko banken må bære, sier advokat Jørgen Klaveness, som er Steines prosessfullmektig.

Santander Consumer Bank må også betale Steines sakskostnader på nesten 300.000 kroner. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus