Meny

Denne hytta er laget av søppel

Ved den vakre stranden Storesand på Hvaler ligger en hytte utenom det vanlige. En hytte laget av søppel og plastavfall funnet i skjærgården.

STORESAND,HVALER, ØSTFOLD (ABC Nyheter): Selv om utgangspunktet er av den deprimerende sorten, er den fargesterke hytta ved den vakre stranden Storesand på Hvaler et kunstverk vel verdt et besøk.

Hele hytta er nemlig laget av søppel og plastavfall funnet langs kysten av Ytre Hvaler nasjonalpark, og skal få folk til å reflektere over hva søppel gjør med naturen og havet.

Bli med inn i hytta i videoen øverst i artikkelen.

Bak kunstverket står kunstneren Solveig Egeland fra Kvinesdal og lokale barnehagebarn.

Følg yttersvingen direkte

- Tanken bak dette kunstprosjektet, som har fått navnet «Ocean Hope», er først og fremst å formidle hvor mye vi forurenser. Det kastes altfor mye plast naturen, og spesielt i havet der det blir liggende i tusenvis av år. Alle kan samle plast og annet skrot langs kysten – og bygge noe av det de finner, fortalte Solveig Egeland til NTB i fjor høst.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus