Rømt sørkoreansk soldat pågrepet

Tusenvis av sørkoreanske soldater har lett etter mannen som skjøt og drepte fem medsoldater før han stakk av. Foto: Lee Jong-gun / Reuters / NTB scanpix
Tusenvis av sørkoreanske soldater har lett etter mannen som skjøt og drepte fem medsoldater før han stakk av. Foto: Lee Jong-gun / Reuters / NTB scanpix

Den sørkoreanske soldaten som skjøt og drepte fem medsoldater, er pågrepet og fraktet til sykehus. Ifølge myndighetene skjøt og såret han seg selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusener av soldater støttet av spesialstyrker og helikoptre hadde omringet den væpnede 23 år gamle sersjanten i et skogkledd område sør for den tungt bevoktende grenselinjen til Nord-Korea.

– Han har skutt mot seg selv, og vi fikk tak i ham i live, forteller en regjeringstalsmann til nyhetsbyrået AFP.

Det er fortsatt uklart hvorfor soldaten åpnet ild mot sine medsoldater i en leir i Goseong, 220 kilometer nordøst for Seoul, før han rømte med en rifle og en større mengde ammunisjon.

Militære kilder sier imidlertid at han hadde problemer med å tilpasse seg hæren og at psykologer hadde bedt hans overordnede passe spesielt på ham. Mobbing er utbredt i sørkoreanske militærleirer og har fått skylden for flere selvmord og tilfeller av skyting tidligere.

I 2011 skjøt en 19 år gammel soldat fire medsoldater, og i 2005 ble åtte soldater drept og to alvorlig såret da en 22 år gammel soldat kastet en granat og skjøt vilt mot sovende kolleger på en vaktpost ved grensa.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus