Åpen for alle - alltid

Forvandlet Algerie lagde målfest

Islam Slimani gir Algerie ledelsen i VM-kampen mot Sør-Korea. Foto: Marko Djurica (Reuters)
Islam Slimani gir Algerie ledelsen i VM-kampen mot Sør-Korea. Foto: Marko Djurica (Reuters)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med fem endringer gikk Algerie til sin annen kamp i fotball-VM. Tre av de nye scoret da Sør-Korea ble utklasset i en omgang og slått 4-2 søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed ble det skrevet fotballhistorie i Porto Alegre. Aldri før har et afrikansk lag scoret fire mål i en sluttspillkamp i VM. Seieren gjør også at Algerie har en god sjanse til å slå følge med Belgia til åttedelsfinalen.

Islam Slimani, Rafik Halliche, Abdelmoumene Djabou og Yacine Brahimi scoret for Algerie. Halliche var den eneste av dem som startet åpningskampen.

Landslagssjef Vahid Halilhodzic gjorde fem endringer på laget som hadde Belgia i kne før kreftene tok slutt i annen omgang. Hans kollega Hong Myong-bo mønstret samme lag som i 1-1-kampen mot Russland, og de 22 aktørene fikk Halilhodzic til å framstå som meget smart.

Nordafrikanerne kjørte nemlig over asiatene i første omgang, og det eneste overraskende med Algeries ledermål var at det kom først i det 26. minutt.

Les også: Varela hindret portugisisk mageplask

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fart og muskler

Carl Medjani slo en bakromspasning fra egen halvdel, og spissen Islam Slimani brukte både fart og muskler da han nådde ballen mellom to forsvarere, tok den med seg og vippet den følsomt over den utrusende målvakten.

Mindre enn to minutter senere tok Abdelmoumene Djabou hjørnespark fra venstre, og keeper Jung Sung-ryong satte seg helt ut av spill med en hodeløs utrusning. Stopper Rafik Halliche gikk opp alene og stanget ballen i mål.

I det 38. minutt ble det 3-0 etter en ny langpasning fra egen halvdel. Slimani gjenvant ballen, trakk på seg flere motspillere og spilte til Djabou, som enkelt kunne rulle den i hjørnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Første omgang var en av de mest overbevisende maktdemonstrasjonene så langt i VM, men etter pause skulle også koreanerne bidra.

Les også: Hazard satte fart på Belgia

Punktert

Fem minutter ut i omgangen skapte Leverkusen-spiller Son Heung-min litt spenning da han reduserte med Sør-Koreas første avslutning på mål. Han tok ned en langpasning, vendte bort to forsvarere og scoret mellom beina på keeper.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Målet tente en gnist hos sørkoreanerne, som skapte flere sjanser, og keeper Raïs Mbolhi måtte vise klasse på et langskudd fra Ki Sung-yeung før Algerie punkterte kampen med et flott angrep i det 63. minutt. Etter vakkert veggspill med Slimani var det Yacine Brahimi som scoret alene med keeper.

Sør-Korea hadde ikke gjort sitt, og Koo Ja-cheol pyntet på resultatet fra kloss hold servert av Lee Keun-ho i det 72. minutt. Slitne Algerie-spillere var presset mot slutten, men holdt unna og jublet for en minneverdig seier.

Mer enn de fleste kamper i mesterskapet demonstrerte kampen fotballens globale karakter. En søramerikaner dømte et afrikansk lag mot et asiatisk lag, og 16 av de 22 som startet representerer europeiske klubber.