Samferdselsministeren kjører Oslo-Kirkenes

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) gjør som ABC Nyheter og setter seg bak rattet mandag der han skal kjøre hele veien fra Oslo i sør til Kirkenes i nord. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) gjør som ABC Nyheter og setter seg bak rattet mandag der han skal kjøre hele veien fra Oslo i sør til Kirkenes i nord. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) vil finne ut om E6 virkelig er strakaste vei'n og legger ut på roadtrip til Kirkenes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når bilen forlater Oslo mandag morgen, blir det med blant andre Frp-nestor Carl I. Hagen som passasjer. Statssekretær Bård Hoksrud og Solvik-Olsens politiske rådgiver Reynir Jóhannesson er også med.

Sistnevnte har sørget for å få kontroll over musikken.

– Vi har hatt mye debatt om hva vi skal høre på. Selv om jeg er redd det kan bli en og annen sang som omhandler E6, så kommer jeg til å holde kontroll over Spotifyen. Slik får vi også testet streamingen langs veien, sier Jóhannesson til NTB.

For reisen handler ikke bare om vei. Samferdselsgjengen skal ha møter om både jernbane, havner og telekommunikasjon langs veien til Kirkenes.

– En slik tur gjør at vi får til møter som ville tatt flere måneder å gjennomføre ellers. Ketil skal sitte på med folk som kjører varetransport på E6 til vanlig for å høre hva som må til, sier Jóhannesson.

Turen er delt opp i to etapper. Første etappe ender når gjengen ankommer Bodø med tog torsdag. Derfra flyr Solvik-Olsen tilbake til Østlandet for å åpne en vei i Buskerud. Så flyr han nordover igjen og turen fortsetter mot Kirkenes, der statsråden ankommer 3. juli.

Samferdselsministeren er ikke alene om å legge ut på langtur fra sør til nord. ABC Nyheter starter mandag morgen sin seks uker lange ferd langs hele norgeskysten - fra Hvaler i Østfold til den russiske grensen lengst nordøst i Finnmark.

Følg turen her: ABC Nyheter tar yttersvingen på Norge

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus