Hovedstaden males i regnbuens farger

Trikken passerer den amerikanske ambassaden i Oslo. Flere steder i Oslo markeres Europride 2014 med regnbuefarger og flagg. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Trikken, sentralstasjonen og flere minibanker prydes med regnbuens farger i anledning Europride-festivalen i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Europride er en europeisk festival for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner. Festivalen arrangeres i år i Oslo, og varer til og med neste helg.

Regnbueflagget, som er blitt et symbol på «gay pride»-bevegelsen, pryder blant annet Oslo sentralstasjon og hovedstadens trikker i helgen.

Også Nordea har kastet seg på bølgen, og omdøpt en rekke minibanker som «gAyTM» – et ordspill på den engelske forkortelsen for minibank, ATM.

– Respekt for fargerikt fellesskap, ytringsfrihet og mangfold er viktig, vi ønsker derfor å være med på å fargelegge Oslo under Europride, skriver banken på Facebook.

Også sikkerhetssøylene utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo er pyntet i regnbuens farger.

– Vi syns det er en flott måte å markere vår støtte for homofiles rettigheter, og for å bli med i EuroPride-feiringen, sier Julie Furuta-Toy ved ambassaden.

Festivalen åpnet med en tale fra likestillingsminister Solveig Horne (Frp) i går. Hun ble møtt med buing fra 15 demonstranter under åpningstalen, ifølge NRK.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus