IT-konsulent tiltalt for å tappe Helse Sør-Øst for 3 millioner

En mann må mandag møte i Oslo tingrett tiltalt for å ha svindlet Helse Sør-Øst for mer enn 3 millioner kroner som egentlig skulle gått til månedslønn til 55 ansatte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen jobbet som IT-konsulent i Sykehuspartner i Drammen. Dette er en egen enhet i helseforetaket Helse sør-øst som har det overordnede ansvaret for IKT-, HR- og innkjøpstjenester til alle sykehusene i regionen.

Ifølge tiltalen skal han i fjor høst ha manipulert eller endret opplysninger i data- eller programutrustning i lønnssystemet til helseforetaket slik at han selv ble mottaker av lønnsutbetalinger på til sammen 3,07 millioner kroner.

Beløpet var i utgangspunktet lønnen for 55 ansatte i Helse sør-øst.

Mannen skal også ha forsøkt å svindle til seg penger på samme måte kort tid tidligere. Da opprettet han minst 55 kontoer i åtte forskjellige banker i sitt eget navn, og disse ble benyttet som mottakerkontoer. Feilen ble imidlertid oppdaget av firmaet Bluegarden, som da rettet opp i dette.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus