Åpen for alle - alltid

Putin har beordret soldater til kampberedskap

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands president Vladimir Putin har gitt russiske soldater ordre om å være i kampberedskap, opplyser forsvarsdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Moskva (NTB-AFP): Nyheten om beredskapsordren satte en støkk i mange i Vesten, men det ble etter hvert understreket fra Kreml at det er snakk om en militærøvelse.

Ifølge forsvarsminister Sergej Sjoigu omfatter øvelsen 65.000 soldater i hæren og flyvåpenet i Russlands sentrale militærdistrikt. Dette militærdistriktet grenser ikke til Ukraina, men omfatter derimot blant annet Ural og det vestre Sibir.

– Øvelsen pågår i Volga og Ural fra 21. til 28. juni, sier Sjoigu lørdag.

Militærøvelsen ble innledet dagen etter at russiske myndigheter kunngjorde at de trapper opp det militære nærværet ved grensen mot Ukraina med den hensikt å styrke grenseovervåkingen.

Ifølge det russiske nyhetsbyrået Itar-Tass ble en russisk grensepost ved Novoshakhtinsk beskutt fra ukrainsk side fredag. En russisk tollbetjent ble truffet, men er ute av livsfare etter en operasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag flyktet 80 ukrainske grensevakter fra Izvarino-grenseposten i Donetsk-regionen over til Russland, da de ble utsatt for væpnede angrep og ba om beskyttelse, melder Itar-Tass videre.

NTB melder at prorussiske opprørere fortsetter angrepene mot ukrainske grensevakter til tross for at myndighetene i Kiev har innført en ensidig våpenhvile.

Ukrainske grensevakter opplyser lørdag at tre ukrainske soldater er såret i trefninger med prorussiske separatister i Donetsk-regionen.

Den ukrainske presidenten Petro Porosjenko kunngjorde fredag at en ukelang, ensidig våpenhvile for Øst-Ukraina var trådt i kraft.

Våpenhvilen avvises imidlertid av både separatistene og av Russland.

Artikkelen er oppdatert