Hanne Kristin Rohde slutter i politiet

Hanne Kristin Rohde slutter i politiet
Hanne Kristin Rohde slutter i politiet

Tidligere leder for avdelingen for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde, mener kapasiteten i Oslo-politiet er for dårlig. Fredag sa hun opp jobben for godt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da ble ledelsen i Oslo-politiet informert om oppsigelsen, melder NRK.

Politilederen tok ett års permisjon fra jobben i fjor for å holde foredrag og skrive bøker. Det vil hun i stor grad også gjøre fremover.

Rohde, som blant annet ledet etterforskningen av Sigrid-saken, ga tidligere i år ut krimromanen «Mørke hjerter».

– Disse årene i politiet har vært helt fantastiske. Jeg har hatt verdens beste arbeidsplass. Det har vært utfordringer på godt og vondt, men jeg har trivdes som plommen i egget hele veien, sier Rohde.

Hun mener imidlertid at kapasiteten i Oslo politidistrikt ikke er god nok.

– Jeg er ikke i overhodet tvil om at politiet er underdimensjonert når det gjelder de oppgavene og den samfunnsutviklingen vi har sett de siste femten årene, sier Rohde.

Rohde hevder politietaten lider av «overoptimistisk organisasjonsendring».

– Ledelseskulturen må endres, så kommer resultatoppnåelsen. Det er ledelsen jeg leverer selv, og den ledelsen jeg har over meg som avgjør om vi greier å yte fullt, ikke hvordan vi er organisert på et organisasjonskart, sier Rohde, som forteller til NRK at hun holder på med en oppfølger til «Mørke hjerter».