Klekkingen i gang, men ikke tegn til liv

Klekkingen i gang, men ikke tegn til liv
Klekkingen i gang, men ikke tegn til liv

Tjelden på Otterøya har tre egg i reiret sitt. Etter inspeksjon viser det seg at det er hull i det ene egget - men dessverre er det ikke tegn til liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det betyr ikke at alt håp er ute for fortsatt liv i de to andre eggene, som egentlig skulle ha vært klekket til nå.

Følg med på direkteoverføringen fra tjeldreiret øverst i saken.

Etter over en måned med ruging var de første tegnene på klekking endelig å se før helgen. Torsdag kveld oppdaget Lasse Engbakken at det ene egget hadde slått sprekker. Til Namdalsavisa sa han at han fulgte med på storskjerm og mener bestemt det var en sprekk han så.

– Det pågikk en heftig diskusjon på Tjeld-chatten om det ble kyllinger eller ikke, og det ble diskutert et forslag om å sette inn surrogategg. Da tjelden lettet på stjerten så jeg tydelig sprekken, sier Engbakken til Namdalsavisa.

Når og hvis ungene klekkes vil de de følge etter sin mor i retning vannet for å spise.

– Ungene gjennkjenner morens lukt og lyd fordi hun kommuniserte med dem da de var inni eggene. Det er også fascinerende å se hvordan de oppfatter morens varsel om fare, ved for eksempel å bite seg fast i tang og holde seg helt i ro, sa Terje Kristiansen i Fuglevakta til ABC Nyheter tidligere i rugeprosessen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus