Solberg diskuterte FNs tusenårsmål med Geldof

Statsminister Erna Solberg møtte Bob Geldof på statsministerens kontor i Oslo fredag. Under møtet diskuterte de oppnåelsen av FNS tusenårsmål, og jenter og utdanning. 
Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Statsminister Erna Solberg møtte Bob Geldof på statsministerens kontor i Oslo fredag. Under møtet diskuterte de oppnåelsen av FNS tusenårsmål, og jenter og utdanning. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Statsminister Erna Solberg fikk besøk av artist og politisk aktivist Bob Geldof fredag for diskusjoner om FNs tusenårsmål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erna Solberg ble i fjor utnevnt som en av lederne for Generalsekretærens pådrivergruppe for tusenårsmålene (Millenium Development Goals – Advocacy Group) for fattigdomsreduksjon. Den andre lederen av gruppen er Rwandas president Paul Kagame.

Britiske Bob Geldof er et av medlemmene i denne gruppa. Han er i Norge denne uka for å delta på Aquavision-konferansen i Stavanger og for å holde konsert i Kongsvinger.

Dermed ble det også naturlig at det kom i stand et møte mellom statsministeren og Geldof, spesielt sett i lys av at Geldof ikke har mulighet til å være til stede i Afrika i juli når pådrivergruppen besøker kontinentet for å følge med på oppnåelsen av disse målene.

Solberg og Geldof diskuterte både oppnåelsen av målene og i særdeleshet temaet jenter og utdanning, opplyser statsministerens kontor til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus