Det går mot en våt St. Hans-feiring

REPRISE? Vann fra oven og vann fra neden. St. Hans-feiringen i 2007 var både grå og trist - får vi en tilsvarende opplevelse i år? Arkivfoto: Lise Åserud (Scanpix)
REPRISE? Vann fra oven og vann fra neden. St. Hans-feiringen i 2007 var både grå og trist - får vi en tilsvarende opplevelse i år? Arkivfoto: Lise Åserud (Scanpix)

St. Hans-feiringen ser ut til å bli en våt fornøyelse over hele landet tirsdag. – Det ser ikke lystelig ut noe sted, sier meteorologen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Nord-Norge ser det ut til at snøskuffen kan settes tilbake i boden etter at Tromsø våknet opp til ti centimeter nysnø mandag.

– Det er forhåpentlig over for denne gang, sier vakthavende meteorolog Marit Helene Jensen ved Meteorologisk institutt til NTB.

Hun forteller at den kjølige værtypen vil fortsette, men at temperaturen søndag vil stige opp mot syv grader. Og da kommer det i hvert fall ikke snø.

Ifølge Yr blir det heller ingen midnattssol søndag. Dårlig vær setter en stopper for det.

Bygeværet fortsetter

I Troms og Finnmark er regn og kjølig vær ingrediensene for helgeværet.

Denne værtypen vil fortsette utover i neste uke, selv om det enkelte steder vil være mulig å se solen av og til. Nordland får mye av det samme været hele denne perioden. Forskjellen er at søndag skiller seg ut som den beste dagen i Troms og Finnmark. Det gjør den ikke i Nordland.

– Søndag er i hvert fall dagen med minst nedbør i Troms og Finnmark, sier Jensen.

Sjekk været der du er

Penest i sør

I Trøndelag og Møre og Romsdal blir det stort sett samme værtype neste uke som i helgen. Det betyr stort sett bygevær og en kjølig værtype i mange dager fremover. En liten trøst får være at det enkelte steder vil bli mulighet til å se solen av og til.

Helgens peneste vær vil komme i Sør-Norge hvor det ventes lange perioder med sol.

– Riktignok kan det komme litt byger, men hovedinntrykket er opphold og perioder med sol, sier meteorologen.

Hun sier dette gjelder hele Sør-Norge, med unntak av området nord for Stad og Dovre. Der ventes det samme type vær som i Trøndelag.

Slutt på godværet

Når helgen er over er det også slutt på godværet i sør. Fra mandag ventes en ustabil værtype, noe som betyr perioder med regn.

– Det vil bli gløtt av sol innimellom, det vil ikke være helgrått hele tiden, sier Jensen.

Det er med andre ord stor sjanse for at Østlandet vil feire St. Hans-aften i det samme dårlige været som resten av landet.

– Det ser ikke lystelig ut noe sted, sier Jensen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus