Kronprinsparet forstår at folk har meninger om skolevalg

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon har valgt å sende barna, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus, på privatskoler til høsten. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon har valgt å sende barna, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus, på privatskoler til høsten. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Kronprinsparet sier det var et vanskelig valg å ta barna Sverre Magnus og Ingrid Alexandra ut av den offentlige skolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg forstår at folk har meninger om valget vårt. Dette har vært en vanskelig avveining for oss, sier kronprins Haakon til VG.

Tirsdag ble det kjent at prinsesse Ingrid Alexandra (10) og prins Sverre Magnus (8) bytter skole fra Jansløkka i Asker til henholdsvis Oslo International School (OIS) på Bekkestua i Bærum og Montessoriskolen. OIS er en av de dyreste privatskolene i landet, og etter ett år vil kronprinsparet ha betalt over 200.000 kroner til skolen.

Både Unio-leder Anders Folkestad og Arbeiderpartiets Martin Kolberg har vært svært kritiske til at kronprinsbarna tas ut av den offentlige skolen for å begynne på privatskoler. Mange mener dette bryter med kongehusets tradisjoner om folkelighet.

Bakgrunn: Kritikk av at kronprinsbarna begynner på privatskoler

Kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet opplyste til NTB tirsdag at skolebyttet for prinsesse Ingrid Alexandra innebærer at hun får en grunnleggende kompetanse i å tenke og snakke på engelsk.

Kronprins Haakon understreker at de ikke har tatt dette valget fordi de er misfornøyde med Jansløkka.

– Våre barn har hatt gode år på skolene de har gått på, men vi har likevel kommet frem til dette fordi det er til det beste for barna nå, sier kronprinsen til VG.

Se også: Erna: – Har aldri vurdert å sende barna mine på privatskole

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus