Skyteepisode i Tromsø:

Henlegger sak mot polititet

Spesialenheten for politisaker henlegger saken mot polititet i Tromsø, som ble etterforsket etter en skyteepisode i 2013.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spesialenheten konkluderer med at politiets tjenestepersoner hadde grunn til å tro at de befant seg i livsfare, og at vilkårene for å avfyre skudd mot person var tilstede.

Saken er henlagt idet intet straffbart forhold anses bevist, skriver Spesialenheten i en pressemelding.

Skyteepisode i boligfelt

Operasjonssentralen i Troms politidistrikt fikk like etter kl. 10, 17.oktober 2013 melding fra vitner om en bevæpnet person i et boligområde. Det ble gitt bevæpningsordre, og en patrulje ble sendt til stedet. Kort tid etter ble mannen skutt av politiet etter å ha trukket våpen mot patruljen. Han ble sendt til sykehus med politivakt, og det viste seg at han hadde moderate skader.

Har avhørt 13 vitner

Troms politidistrikt varslet umiddelbart Spesialenheten om hendelsen, og der ble det besluttet obligatorisk etterforskning i saken.

Politiets bruk av skytevåpen er den alvorligste form for maktanvendelse, og skal bare brukes som siste utvei.

Spesialenheten har avhørt i alt tretten vitner samt de tre involverte politibetjentene og mannen som ble skutt. Enheten har også gjennomgått rutiner vedrørende våpentjeneste, og avhørt politidistriktets ansvarlige for våpentrening. Konklusjonen er at det ikke er snakk om et straffbart forhold, skriver Spesialenheten i pressemeldingen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus