Mann døde etter vold i Drammen

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 50-årene som for to uker siden ble utsatt for vold, døde søndag på sykehuset i Drammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen ble rett før midnatt tirsdag 3. juni funnet alvorlig skadd i sin leilighet ved Gamle Losjeplass i Drammen. – Mannen ble oppsøkt i egen leilighet og utsatt for vold, sa politiadvokat Jarle Vist i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Politiet vet foreløpig ikke om dødsfallet skyldes volden.

– Han blir obdusert onsdag. Vi vil få et foreløpig svar fra rettsmedisinerne onsdag kveld eller torsdag morgen, sier Vist til Drammens Tidende.

Pågrep to

På bakgrunn av vitneopplysninger, pågrep politiet en kvinne og en mann i 30-årene om morgenen dagen etter at mannen ble funnet. Begge ble siktet for legemsbeskadigelse. Mannen har sittet varetektsfengslet siden pågripelsen, mens kvinnen er løslatt. Hun skal ikke ha hatt en sentral rolle i hendelsen.

Mannen er siktet for legemsbeskadigelse, men siktelsen kan bli utvidet til å gjelde legemsbeskadigelse med døden til følge, avhengig av konklusjonen i den foreløpige obduksjonsrapporten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet går nå igjennom beslaglagte telefoner og telefontrafikken i området på det aktuelle tidspunktet. Det er sikret blodspor som blir analysert med tanke på DNA-bevis samt overvåkingsvideoer fra området nær leiligheten.

Jakter på mann

Politiet tror ytterligere en mann er innblandet i hendelsen.

– Vi har grunn til å tro at en mann til har vært involvert i saken. Vi har fått gode beskrivelser av mannen, og selv om vi per nå ikke vet hvem det er, så leter vi etter ham, sier Vist.

Alle involverte er kjenninger av politiet og tilhører det samme rusmiljøet.