Byrådet vil gi gratis barnehage til familier med lav inntekt

Barn i Barneslottet barnehage i Oslo, som i første omgang ikke vil være en del av byrådets barnehageprosjekt. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)
Barn i Barneslottet barnehage i Oslo, som i første omgang ikke vil være en del av byrådets barnehageprosjekt. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)

Barnehagebryåd Anniken Hauglie (H) vil endre dagens ordning og gi gratis barnehagetimer til familier som tjener under 300.000 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag får samtlige fire- og femåringer i Groruddalen og Søndre Nordstrand, samt femåringer i Gamle Oslo, 20 gratis barnehagetimer i uken.

Fra høsten av ønsker barnehagebyråd Anniken Hauglie å inntektsprøve ordningen, og å peke ut hvilke tre-, fire- og femåringer som skal få 20 gratis barnehagetimer i uken.

Gratistimene har til nå omfattet alle barn i områder med høy minoritetsandel, uavhengig av familiens økonomi eller barnets behov for å lære norsk.

Inntektsbasert ordning

I revidert budsjett åpner regjeringen for å gjøre forsøk med å målrette tilbudet med gratis barnehagetimer, og har satt av ti millioner ekstra kroner til prosjektet.

Byråd Anniken Hauglie (H) vil innterksprøve ordningen med gratis barnage i Gamle Oslo. Foto: Hedvig Idås (NTB Scanpix)Byråd Anniken Hauglie (H) vil innterksprøve ordningen med gratis barnage i Gamle Oslo. Foto: Hedvig Idås (NTB Scanpix)

Det er denne muligheten byrådet nå vil benytte seg av. Tirsdag legger hun frem forslag om en inntektsbasert ordning i Gamle Oslo.

Vil sikre ferdigheter

Ifølge byrådsavdelingen oppgir bydel Gamle Oslo at de har 320 barn i aldersgruppen tre til fem år i husstander med en samlet inntekt under 300.000 kroner, skriver Aftenposten.

– Jeg ønsker å inkludere yngre barn fordi vi ser at mange begynner for sent i barnehagen, særlig med tanke på norskferdigheter. Derfor vil vi nå prøve ut et forsøk med inntektsgradering, slik at vi har råd til å involvere flere alderstrinn, sier Hauglie til Aftenposten.

Byrådet håper på sikt å kunne utvide ordningen til å gjelde hele byen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus