Enighet i NRK-meklingen

LO Stat og Spekter kom etter nesten seks timer på overtid til enighet om årets lønnsoppgjør i NRK. Dermed blir det ingen streik.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meklingsfristen gikk ut ved midnatt og like før klokka seks ble det klart at partene kunne ta hverandre i hendene, og at en arbeidskonflikt og streik dermed var avverget.

– Det har vært en krevende mekling. Jeg er tilfreds med at vi har funnet en løsning slik at vi unngikk en konflikt som kunne ha rammet NRKs tilbud til befolkningen, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i arbeidsgiverorganisasjonen Spekter.

Bakgrunn: Fare for NRK-streik under fotball-VM

Spekter og NRK har vedtatt forslaget. Arbeidstakerorganisasjonen LO har uravstemning med frist 1. juli.

728 av de 781 NRK-ansatte som har vært omfattet av oppgjøret, er tilknyttet Norsk Tjenestemannslag (NTL). De øvrige 53 er medlemmer tilknyttet Musikernes fellesorganisasjon (MFO). NTL-medlemmene fordeler seg på alle typer stillingsgrupper i NRK. MFO-medlemmene er tilknyttet Kringkastingsorkesteret.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus