Kommunetopp i Finnmark mistenkt for voldtekt

Artikkelen fortsetter under annonsen

En kommuneleder i Øst-Finnmark er siktet for voldtekt. Mannen, som er i 50-årene, ble pågrepet torsdag og siden løslatt etter avhør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Voldtekten skal ha skjedd 7. juni, og Østfinnmark politidistrikt opplyser at den tekniske og taktiske etterforskningen i saken fortsatt pågår.

Politiadvokat Kirsti Jullum Jensen er tilbakeholden med informasjon om saken, skriver Finnmarken. Hun vil verken kommentere hvem fornærmede i saken er eller andre forhold rundt saken.

– Anmeldelsen er kommet inn i løpet av de siste dagene. Vi gjør nå teknisk og taktisk etterforskning med avhør og analyse av tekniske spor, sier Jullum Jensen.

Hun understreker at seksuelle overgrep og voldtekt alltid er alvorlige saker, men at det ikke har vært aktuelt å fremstille mannen for varetektsfengsling.

– Det foreligger verken fare for bevisforspillelse eller gjentakelsesfare. Slik vi opplever et er ikke vilkårene for varetekt oppfylt i denne saken, forklarer politiadvokaten.

Den siktede mannens forsvarer sier til avisen at han ikke har hatt tid til å sette seg nok inn i saken til å kunne kommentere den.