Carlsen utslitt etter første seier i Norway Chess

Magnus Carlsen tok søndag sin første seier under årets Norway Chess, da han slo Levon Aronian etter 93 trekk. Her fra en tidligere kamp. (Foto: Erlend Aas / NTB scanpix).
Magnus Carlsen tok søndag sin første seier under årets Norway Chess, da han slo Levon Aronian etter 93 trekk. Her fra en tidligere kamp. (Foto: Erlend Aas / NTB scanpix).

Det ble en svært lang og intens kamp mellom Magnus Carlsen og Levon Aronian i den femte runden av Norway Chess søndag. Til slutt var det en sliten Carlsen som seiret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det som etter hvert utviklet seg til å bli en lang og spennende kamp så en periode ut til å ligge i hendene på armenske Aronian. Men et par feil slapp Carlsen inn igjen i kampen.

Etter 93 trekk takket Aronian, som spilte med svart, for kampen og Carlsen kunne smile over sin første seier i turneringen.

Verdensmesteren hadde spilt seg til fire remis før søndagens seier.

– Det var ikke enkelt. Det var en veldig tøff og slitsom kamp, oppsummerte Carlsen under pressekonferansen etter kampen.

– Det var et altfor langt parti. Jeg var god på starten, men jeg gjorde noen feilbedømmelser også, utdypet Carlsen til TV 2.

Les også: Carlsen fortsatt uten seier i Norway Chess

– Veldig skuffet

For Aronian var det bittert å se at hans tidlige overtak endte i tap. Han kunne nevne flere eksempler på hvor kampen ble tapt, men trakk spesielt fram ett trekk.

– Jeg spilte godt, men ikke godt nok i de avgjørende situasjonene. Jeg byttet blant annet dronninger. Det var dumt og avgjørende, sa han.

– Jeg er veldig skuffet.

Carlsen innrømmet også at han var underlegen armeneren.

– Jeg ble tidvis utspilt og var heldig som fikk med meg noe fra denne kampen. Heldigvis ble det seier med litt hjelp fra han. Det var ikke bra. Trekkene kom ikke lett til meg.

Les også: Carlsen etter Giri-remis: - Han hadde uansett ikke sjans til å slå meg

Remis for Agdestein

For Simen Agdestein ble det ikke seier søndag. For femte gang av fem mulige så langt i turneringen ble det remis. Han hadde lenge kontroll på russeren Alexander Gristsjuk, men klarte ikke sette inn i det endelige støtet. Etter 49 trekk ble det poengdeling.

Dermed står Agdestein oppført med 2,5 poeng etter de fem første kampene. Det gjør at han fortsatt er med og kjemper blant de beste.

Til TV 2 sa Agdestein at han kjenner det tøffe kampprogrammet på kroppen.

– Man blir sliten etter så mange dager. Det er mye hardt arbeid. For meg er alle motstanderne like sterke. Det er veldig gode motstandere, sa han.

Agdestein skal ut med italienske Fabiano Caruana mandag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus