Kraftige eksplosjoner på flyplassen i Karachi

To kraftige eksplosjoner er blitt utløst på flyplassen i Karachi, hvor politiet forsøker å uskadeliggjøre flere væpnede angripere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreløpig er det ikke kjent hva eksplosjonene skyldes.

Minst fem personer skal være drept i angrepet på flyplassen ved Pakistans største by. Politifolk forsøker å få kontroll over situasjonen, og det mistenkes at opptil seks terrorister deltar i angrepet.

Hæren er satt inn, og det meldes fremdeles om skuddvekslinger.

– Skuddvekslingen pågår. Vi vet ikke eksakt hvor mange angripere det er, men har mistanke om at det kan være fire til seks terrorister som har gått til angrep på flyplassen, sier polititjenestemann Rao Muhammad Anwar.

Gjerningsmennene er bevæpnet med automatvåpen og granater.

– Fire til fem terrorister har klart å komme seg til rullebanen, de er tungt bevæpnet med ammunisjon og grantater. Flyplassens sikkerhetsstyrke har stengt av området i samarbeid med politiet, sier en talsmann for sikkerhetsstyrken.

Granater

TV-bilder viser røyk som stiger opp fra en rullebane der fly står parkert. Det skal være Jinnah-flyplassens eldste terminal som er blitt angrepet. Terminalen brukes vanligvis ikke til ordinære rutefly, men til VIP-avganger.

Sjefen for hovedsykehuset i Karachi, Seemi Jamali, opplyser til nyhetsbyrået AFP at til sammen seks ofre er fraktet til sykehuset.

– Fem døde har blitt fraktet inn, og én såret er også tatt med til sykehuset, sier hun.

To av de drepte var sikkerhetsvakter ved flyplassen, mens to var ansatte i Pakistan International Airlines, ifølge sykehussjefen.

Falsk ID

Ifølge den pakistanske avisen Dawn News skal angriperne ha brukt falske ID-kort og utgitt seg for å være flyplassens sikkerhetspersonell for å komme seg inn på området.

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for angrepet.

Sikkerhetsstyrker har omringet flyplassen og stengt veiene i området. Alle flyginger er innstilt og fly blir omdirigert. Samtidig blir ansatte på flyplassen evakuert fortløpende.

Karachi er den største byen i Pakistan og ligger sør i landet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus