VM-sponsor krever Qatar-anklager undersøkt

VM-sponsor Sony krever en grundig etterforskning av påstandene om at Qatar kjøpte til seg 2022-VM ved å bestikke fotballedere. Foto: Reuters / NTB scanpix.
VM-sponsor Sony krever en grundig etterforskning av påstandene om at Qatar kjøpte til seg 2022-VM ved å bestikke fotballedere. Foto: Reuters / NTB scanpix.

Sony er den første VM-sponsoren som krever en grundig etterforskning av påstandene om at Qatar kjøpte til seg 2022-VM ved å bestikke fotballedere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For en uke siden la Sunday Times fram dokumenter som ifølge avisen viser at 30 millioner kroner ble brukt på bestikkelser slik at Qatar skulle få arrangere VM om åtte år.

Inntil nå har sponsorene til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) latt være å kommentere påstandene, men søndag brøt Sony stillheten.

– Vi forventer, som en samarbeidspartner med FIFA, at disse anklagene blir undersøkt skikkelig. Vi forventer også at FIFA følger sine prinsipper om integritet, etikk og fair play på alle nivå i sin organisasjon, sier Sony i en uttalelse til Sunday Times.

Les også: Blatter innrømmer Qatar-tabbe

Sony er en av FIFAs seks hovedsponsorer.

Også den tyske utstyrsgiganten Adidas, som har en sponsoravtale med FIFA fram til 2030, rykket søndag ut med sin bekymring.

– Adidas nyter et langvarig og suksessfullt samarbeid med FIFA, og det ser vi fram til å opprettholde. Når det er sagt, den siste tids negative oppmerksomhet er verken bra for fotballen, FIFA eller deres samarbeidspartnere, uttalte Adidas.

Også kredittkortgiganten VISA offentliggjorde søndag en pressemelding med samme budskap som de to andre sponsorene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus