Dødstallene stiger i Afghanistan etter flom

Redningsarbeidere i Afghanistan arbeider under høytrykk med å få ut mat og medisiner til tusenvis av familier som er rammet av den voldsomme flommen nord i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag var 80 personer bekreftet omkommet, men tallet er ventet å stige. Over 200 er savnet etter at voldsomme regnskyll etterfulgt av flom rammet et avsidesliggende distrikt i Baghlan-provinsen fredag.

Det er særlig fire landsbyer i Gozargah-e Noor i Baghlan som er rammet. Minst 2.000 familier har mistet alt de eier og har.

– Folk har ingenting å overleve på, de har ikke engang vann, uttalte polititalsmann Jawed Basharat lørdag kveld.

Hæren er satt inn for å hjelpe de flomrammede, som har måttet flykte opp på fjelltopper i området. Imidlertid er både veier og bruer er ødelagt, noe som gjør det vanskelig å få hjelpen fram.

I forrige måned omkom om lag 300 personer mens tusenvis ble hjemløse etter at tungt regn utløste et jordskred i en annen region nord i Afghanistan.

De to naturkatastrofene retter søkelyset mot tilstanden i Afghanistans mange fattige og underutviklede regioner i foran den andre runden i landets presidentvalg, som finner sted 14. juni.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus