Veteran stakk til Normandie – tilbake på gamlehjemmet

Den britiske veteranen Bernard Jordan ble meldt savnet da han snek seg ut av gamlehjemmet for å være med på D-dagsmarkeringen i Normandie. Nå er han hjemme igjen, og angrer slett ikke på turen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg hadde det kjempefint, jeg er veldig glad for at jeg gjorde det, sa Jordan, som ble møtt av et stort presseoppbud da han kom tilbake til Storbritannia lørdag.

Men han erkjente at han kanskje kom til å få litt trøbbel på gamlehjemmet i Hove, siden han valgte å dra til Frankrike uten å si ifra til noen om det.

89-åringen snek seg ut av gamlehjemmet med medaljene sine godt skjult under en regnfrakk torsdag.

De ansatte på gamlehjemmet meldte ham først savnet, før det viste seg at var i Frankrike for å være sammen med de mange andre krigsveteranene under 70-årsmarkeringen i Normandie fredag.

Selskapet som driver gamlehjemmet, avviser at han ble nektet å delta på makeringen. De sier de prøvde å få ham med på en organisert tur, men at det var i siste liten og at det ikke gikk fordi de var for sent ute.

Jordan løste imidlertid oppdraget på egen hånd, og etter en vel gjennomført D-dagsmarkering, ble han lørdag ønsket velkommen tilbake med applaus fra de ansatte som hadde meldt ham savnet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus