Telenor sperret Facebook under kuppet i Thailand

Kuppmotstandere i den thailandske hovedstaden Bangkok. Foto: Damir Sagolj / Reuters / NTB scanpix.
Kuppmotstandere i den thailandske hovedstaden Bangkok. Foto: Damir Sagolj / Reuters / NTB scanpix.

Det thailandske teleselskapet Dtac, som Telenor er deleier i, sperret Facebook-tilgangen for sine kunder etter oppfordring fra landets militærregime.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Aftenposten varte sperringen i om lag én time og påvirket 10 millioner Facebook-brukere den 22. mai i år – samme dag som de militære tok makten i landet i et kupp.

– Vi mottok en henvendelse fra den nasjonale telekom- og kringkastingsregulatoren (NBTC) om midlertidig å begrense tilgang til Facebook. I forkant av dette hadde det blitt avholdt et møte mellom regulatoren og alle de store internettleverandørene i Thailand, skriver Tor Odland, kommunikasjonssjef i Telenor Asia, i en epost til avisa.

Les også: Thailand opphever portforbud mot flere turistområder

– Det er ingen tvil om at slike tilfeller setter en mobiloperatør som Telenor i en krevende situasjon. På den ene siden forholder vi oss til internasjonale rammeverk, som for eksempel FNs retningslinjer for menneskerettigheter og næringsliv. På den andre siden har vi som lisenshaver plikt til å forholde oss til lokal lovgiving, fortsetter Odland.

Les også: Store thailandske styrker satt inn mot protester

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus