Mann dømt til to og et halvt år for barnemishandling

En mann er i Lofoten tingrett dømt til to og et halvt års fengsel for grov mishandling av sin datter fra hun var fire år til hun flyttet hjemmefra som 18-åring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han skal ifølge dommen ha slått henne i hodet med hendene eller gjenstander, dratt henne i håret eller ørene, samt dunket hodet hennes mot veggen og mot bord. Han skal også ha fått henne til å kle seg naken, holdt henne innelåst og framsatt trusler om vold om hun fortalte noen om mishandlingen.

Mannen erkjente seg ikke skyldig i tiltalen, skriver Lofotposten.

Tiltalte avviste anklagene som løgn og hevdet datteren hadde anmeldt ham for å skaffe seg penger, men retten fant ingen grunn til å betvile forklaringen fra datteren.

Hyppigheten av volden kunne variere fra flere ganger i uken til ett par ganger i måneden, forklarte kvinnen i retten.

Både aktor og forsvarer påpekte at saken ble anmeldt i januar 2013 og saken har uten grunn blitt liggende for lenge hos politiet. Tre måneder av dommen ble gjort betinget på grunn av forsinkelsen.

Mannen må i tillegg til fengselsstraffen ut med 130.000 kroner i oppreisning til sin datter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus