– Transportfly skutt ned i Ukraina

Et militært transportfly er skutt ned av separatister i nærheten av Slavjansk, ifølge den ukrainske hæren. I tillegg meldes det at en politimann drept i et bombekasterangrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvor mange som var om bord i flyet, er ikke kjent, men de skal ha klart å skyte seg ut av flyet før det styrtet, ifølge øyenvitner. En militær talsmann sier til ukrainsk Interfax at flyet fraktet hjelpeforsyninger til lokalbefolkningen, men opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Fredag skal også en politimann ha blitt drept og to såret i et bombekasterangrep rettet mot en kontrollpost i nærheten av Slavjansk.

Ukrainske myndigheter sier 300 separatister er drept siden en ny offensiv ble innledet i og rundt byen Slavjansk tirsdag. Separatistene benekter antallet og sier derimot at de ukrainske styrkene har lidd større tap enn opprørsstyrkene.

Kampene mellom separatister og regjeringsstyrker øst i Ukraina har ført til at hundretusener av innbyggere er uten vann i fem byer, blant annet i Slavjansk. Det meldes det også at flere tusen innbyggere er på flukt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus