Skoleelever i Larvik preget av dødsfallet til 17-åring

Sikkerheten ved Torp Sandefjord lufthavn skal diskuteres etter at en 17-åring døde etter at han klarte å gjemme seg i hjulbrønnen på et fly som gikk til Amsterdam. Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix.
Sikkerheten ved Torp Sandefjord lufthavn skal diskuteres etter at en 17-åring døde etter at han klarte å gjemme seg i hjulbrønnen på et fly som gikk til Amsterdam. Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix.

Fredag ble det flagget på halv stang på skolen der den 17 år gamle gutten som ble funnet omkommet i hjulbrønnen på et fly i Amsterdam, var elev.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi hadde en samling ved skolestart i morges. Elevene har også kunnet snakke med prest og rådgivere fra pedagogisk-psykologisk tjeneste. Dette er en veldig trist sak som preger elevene i stor grad, sier rektor Robert Rognli ved Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik til TV 2.

Fredag ble det flagget på halv stang både på Torp lufthavn og på Thor Heyerdahl videregående skole, hvor 17-åringen var elev.

I begynnelsen av neste uke vil skolen arrangere minnestund for den avdøde 17-åringen.

Les også: Person observert ved KLM-flyet natt til torsdag

Bekreftet identitet

Fredag ettermiddag bekreftet nederlandsk militærpoliti at personen som torsdag morgen ble funnet død i en av hjulbrønnen i et KLM-fly på flyplassen i Amsterdam, er den savnede 17-åringen fra Larvik.

– Under etterforskningen ble det bekreftet at det var den 17 år gamle gutten fra Norge. Avdøde blir sendt til pårørende, skriver nederlandsk militærpoliti i en pressemelding, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Torsdag mente de at personen døde som følge av oksygenmangel, men dødsårsaken er foreløpig ikke bekreftet fra norsk hold.

Befaring på Torp

Luftfartstilsynet og representanter fra KLM møtte fredag representanter for Torp Sandefjord lufthavn for å gå gjennom sikkerhetsrutinene på flyplassen.

– Vi går gjennom bildebevis og forsøker å kartlegge nøyaktig hva som har skjedd og eventuelt hva som gikk galt, sier administrerende direktør Gisle Skansen ved Torp Sandefjord lufthavn til NTB.

Skansen har en mistanke om hvordan 17-åringen kom seg inn på flyplassområdet, men vil foreløpig ikke utdype hva den går ut på.

Flyplassområdet er inngjerdet og videoovervåket.

Rapport til uka

I løpet av neste uke vil Luftfartstilsynet presentere en rapport om hva som kan ha vært årsaken til at gutten uoppdaget kom seg inn på flyplassen og inn i hjulbrønnen til KLM-flyet som tok av om morgenen.

– Det er veldig mange sikkerhetsbarrierer for å komme seg inn på en flyplass. Her har vedkommende forsert veldig mange, og det skulle jo ikke skje, sier kommunikasjonsrådgiver Marit Kvarum i Luftfartstilsynet til NTB.

Hun forteller at det er ført tre tilsyn med Torp Sandefjord lufthavn i løpet av de siste ti månedene, et vanlig antall. Rapportene fra slike tilsyn er hemmelige av sikkerhetshensyn.

Kartlegger hendelsesforløp

Politiet har vært på Torp flyplass for å innhente bevismateriale torsdag og fredag.

– Vi samler bevismateriale for å kartlegge hendelsesforløpet og vil gå igjennom deler av dette i helgen og i neste uke. Det kan bli aktuelt med flere vitneavhør, sier etterforskningsleder Merete Torp Nilsen ved Sandefjord politistasjon til NTB.

– Vi vet foreløpig ikke om det vil foretas obduksjon av vedkommende i Nederland, eller om personen blir sendt til Norge, sier Nilsen.

Den døde 17-åringen ble funnet da flyet hadde landet i Amsterdam torsdag morgen. KLM-flyet, en Embraer E-190, tok av fra Torp flyplass i Sandefjord klokka 6.20. Overvåkingsbilder fra Torp viser at en person oppholdt seg i nærheten av flyet ved 3-tiden natt til torsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus