Elisabeth Aspaker blir ny fylkesmann i Troms

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker ble i statsråd fredag utnevnt for en åremålsperiode på seks år, opplyser Statsministerens kontor. Foto: NTB scanpix.
Fiskeriminister Elisabeth Aspaker ble i statsråd fredag utnevnt for en åremålsperiode på seks år, opplyser Statsministerens kontor. Foto: NTB scanpix.

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) er utnevnt til ny fylkesmann i Troms. Men hun kan tidligst begynne når stortingsperioden er over i 2017.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aspaker ble i statsråd fredag utnevnt for en åremålsperiode på seks år, opplyser Statsministerens kontor.

Tidligst 2017

Ifølge Kommunal- og moderniseringsdepartementet vil hun tidligst kunne tiltre embetet som fylkesmann når inneværende stortingsperiode avsluttes høsten 2017. Det vil derfor bli utlyst vikariat som fylkesmann i Troms.

– Med Elisabeth Aspaker som fylkesmann får vi på plass en dyktig kvinne med solid erfaring og god kjennskap til fylket, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).

– Nesten uvirkelig

Elisabeth Aspaker var en av sju søkere til det ledige fylkesmannsembetet.

– Det er nesten litt uvirkelig. Hvis du er politiker og engasjert, må dette være drømmejobben, sier hun til NTB.

– Jeg får fortsette å jobbe med sektorer som er viktige og sørge for gode tjenester til innbyggere. Dette er bortimot det artigste man kan gjøre når man er ferdig med partipolitikk, fortsetter hun.

På Tinget siden -89

Elisabeth Aspaker (51) er født i Harstad i Troms. Hun ble valgt inn som vararepresentant på Stortinget for Høyre allerede i 1989.

Fra 2005 har hun vært fast representant fra Troms. Aspaker satt først i Stortingets justiskomité, og siden i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen fram til hun ble utnevnt til statsråd i den blå regjeringen i fjor høst.

51-åringen er utdannet lærer og har også lederutdanning fra Høgskolen i Harstad.

Nåværende fylkesmann Svein Ludvigsen går av med pensjon til sommeren.

Han ble utnevnt til fylkesmann i august 2001, men tiltrådte først i januar 2006 – etter å ha vært fiskeri- og kystminister fra 2001 til 2005.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus