Mistenkt politidrapsmann pågrepet i Canada

Politiet har identifisert den tungt væpnede mannen, og de sier at han er 24 år gammel, heter Justin Bourque og kommer fra Moncton. Foto: Reuters / NTB scanpix.
Politiet har identifisert den tungt væpnede mannen, og de sier at han er 24 år gammel, heter Justin Bourque og kommer fra Moncton. Foto: Reuters / NTB scanpix.

Politiet i Canada har pågrepet en 24 år gammel mann som mistenkes for å ha drept tre politifolk. Bare timer før angrepet kritiserte han politiet på Facebook.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 70.000 innbyggerne i byen Moncton i provinsen New Brunswick fikk beskjed om å holde seg innendørs og holde dørene låst mens politiet jaktet på den antatte gjerningsmannen.

Den over ett døgn lange jakten ble avsluttet da 24-åringen ble pågrepet i et boligområde fredag morgen.

Canadiske medier la ut bilder som viser mannen gå langs en gate iført kamuflasjeutstyr mens han bærer på minst to rifler. Vitner skal ha sagt at han også var væpnet med kniver og en armbrøst.

Les også: Tre politibetjenter drept i Canada

– Væpnet og farlig

Skytingen og den intense politijakten spredte redsel blant innbyggerne i Moncton. Politiet advarte mot gjerningsmannen, om omtalte ham som bevæpnet og farlig.

Drapene har utløst sterke reaksjoner i Canada, hvor angrep som dette er relativt sjelden sammenlignet med nabolandet USA. De canadiske våpenlovene er betydelig strengere enn de amerikanske.

Forrige gang en lignende hendelse skjedde i Canada, var i Alberta i 2005 da en mann skjøt og drepte fire politibetjenter.

Pansrede kjøretøyer

Flere hundre politifolk, helikoptre og hundepatruljer ble satt inn i søket etter gjerningsmannen i Moncton.

Deler av byen ble sperret av mens politifolk kjørte rundt i pansrede kjøretøyer.

24-åringen, som ikke er tidligere straffedømt, ble observert flere ganger mens letingen pågikk. Drapene onsdag skjedde etter at et vitne observerte en mann i kamuflasjeklær som gikk nedover en gate.

Da politiet ankom stedet, beveget mannen seg inn i et skogsområde og åpnet ild. Tre politifolk ble drept, mens to andre ble såret og innlagt på sykehus hvor de ble operert.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus