Ingen pågrepet i okkupantaksjon i Oslo

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om lag 50 til 70 aktivister kastet maling, rev ned gjerdene inn til Brakkebygrenda og la bildekk fylt med bensin og diesel ut i gata i Oslo torsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen ble pågrepet, til tross for at Oslo-politiet rykket mannsterkt ut i opprørsuniform og med opprørsbiler.

Okkupantene i Brakkebygrenda ble kastet ut av politiet onsdag, og okkupantområdet ble revet. Torsdag gikk aktivister samlet fra Hausmania til Plan- og bygningsetaten der de kastet maling på bygningen, opplyser politiet.

– Så gikk de videre til St. Halvards gate der de rev ned gjerdene ved Brakkebygrenda og tagget i området. De kastet også noe på togskinnene, og vi varslet togene om det, sier operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til NTB.

Bildekk med bensin

Aktivistene var i ferd med å legge bildekk fylt med bensin og diesel ut i St. Halvards gate da politiet kom til stedet, ifølge Ullsand.

– Da vi kom, stoppet vi dem, og de spredte seg, sier operasjonslederen.

Han kan ikke svare direkte på om personene var i ferd med å tenne på bildekkene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Men i og med at de hadde fylt dem med bensin og diesel, så kan det jo mistenkes. Vi fikk uansett stoppet dem, sier han.

Ingen sammenstøt

Politiet sperret av flere gater i området rundt okkupantområdet, men det kom ikke til sammenstøt mellom politi og aktivister.

– Nå er det stille. Vi fikk spredt dem og hindret dem i å begå mer skadeverk, sa Ullsand i 21.30-tida.

Saken blir etterforsket videre av Oslo-politiet. Aktivistene hadde med seg bannere og plakater, blant annet med påskriften «Blitz for Brakkebygrenda».