Ingen pågrepet i okkupantaksjon i Oslo

Om lag 50 til 70 aktivister kastet maling, rev ned gjerdene inn til Brakkebygrenda og la bildekk fylt med bensin og diesel ut i gata i Oslo torsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen ble pågrepet, til tross for at Oslo-politiet rykket mannsterkt ut i opprørsuniform og med opprørsbiler.

Okkupantene i Brakkebygrenda ble kastet ut av politiet onsdag, og okkupantområdet ble revet. Torsdag gikk aktivister samlet fra Hausmania til Plan- og bygningsetaten der de kastet maling på bygningen, opplyser politiet.

– Så gikk de videre til St. Halvards gate der de rev ned gjerdene ved Brakkebygrenda og tagget i området. De kastet også noe på togskinnene, og vi varslet togene om det, sier operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til NTB.

Bildekk med bensin

Aktivistene var i ferd med å legge bildekk fylt med bensin og diesel ut i St. Halvards gate da politiet kom til stedet, ifølge Ullsand.

– Da vi kom, stoppet vi dem, og de spredte seg, sier operasjonslederen.

Han kan ikke svare direkte på om personene var i ferd med å tenne på bildekkene.

– Men i og med at de hadde fylt dem med bensin og diesel, så kan det jo mistenkes. Vi fikk uansett stoppet dem, sier han.

Ingen sammenstøt

Politiet sperret av flere gater i området rundt okkupantområdet, men det kom ikke til sammenstøt mellom politi og aktivister.

– Nå er det stille. Vi fikk spredt dem og hindret dem i å begå mer skadeverk, sa Ullsand i 21.30-tida.

Saken blir etterforsket videre av Oslo-politiet. Aktivistene hadde med seg bannere og plakater, blant annet med påskriften «Blitz for Brakkebygrenda».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus