Eirik Jensen: – Historien er ikke sann

SNAKKER UT: Politimannen Eirik Jensen avviser påstandene om at han har bistått narkobaronen Gjermund Cappelen med å smugle inn tonnevis av hasj til Norge. Foto: NTB scanpix
SNAKKER UT: Politimannen Eirik Jensen avviser påstandene om at han har bistått narkobaronen Gjermund Cappelen med å smugle inn tonnevis av hasj til Norge. Foto: NTB scanpix

Den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen snakker ut for første gang siden han ble pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spesialenheten gikk mandag morgen den 24. februar 2014 til pågripelse av den høyt profilerte politioverbetjenten Eirik Jensen.

Jensen ble pågrepet i garasjen på politihuset på Grønland, mistenkt for korrupsjon.

– I det jeg går ut av bilen og begynner å gå i retning utgangen, så kommer det seks polititjenestemenn jeg ikke kjenner. De bare byksa på meg, ifører meg håndjern og tar fra meg alle nøkler og mobiltelefoner. Det var en ganske surrealistisk opplevelse, sier Jensen til TV 2.

Les også: – Dette er bevisene mot Eirik Jensen

– Ikke sann

TV-kanalen har intervjuet politimannen på en hytte der han oppholder seg og blir tatt vare på av politikolleger, venner, helsepersonell og forsvareren. Politimannen ble løslatt forrige uke, etter tre måneder i varetekt.

NARKOBARON: Den selverklærte narkotoppen Gjermund Cappelen mener han ved hjelp av Eirik Jensen fikk fraktet inn tonnevis av hasj til Norge. Foto: PrivatNARKOBARON: Den selverklærte narkotoppen Gjermund Cappelen mener han ved hjelp av Eirik Jensen fikk fraktet inn tonnevis av hasj til Norge. Foto: Privat

Jensen avviser alle påstandene om korrupsjon som er fremmet av Spesialenheten og den selverklærte narkobaronen Gjermund Cappelen.

– Jeg har jo fra dag en sagt at dette er en historie som media har hevet seg veldig på. Den er ikke sann, til TV 2.

– Lånte bort penger

På spørsmål om han har mottatt penger fra Cappelen, svarer Jensen at han ved en anledning lånte ham penger.

– Jeg skjønte at han hadde gått på en smell og hadde dårlig råd, og vurderte det fram og tilbake. Så lånte jeg ham 30.000. Ingen var orientert om lånet, og det må jeg ta ansvaret for, sier Jensen til TV 2.

I intervjuet svarer han også på hvorfor han hadde 50.000 kroner liggende hjemme. Ifølge Jensen hadde han alltid kontanter liggende i tilfelle han måtte «hive meg i bilen og dra av gårde og ikke etterlate meg spor ved bruk av kredittkort».

Les også: Eirik Jensen løslatt fra varetekt

– Hjalp meg

Gjermund Cappelen mener Jensen skal ha hjulpet han med innførsel av hasj i bytte med store pengesummer.

Narkobaronen har i avhør innrømmet å stå bak innførsel av over 20 tonn hasj til Norge, med en gateverdi på to millarder kroner.

Men utover Cappelens forklaring mener Spesialenheten at de nå kan bevise et ulovlig samarbeid mellom de to, deriblant over tekstmeldinger.

Les også: Skuffet og overrasket over forlenget Jensen-fengsling


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus