De fleste får en solrik pinse

Det blir sol flere steder landet i pinsen. Foto: NTB scanpix
Det blir sol flere steder landet i pinsen. Foto: NTB scanpix

I Oslo kan man trygt spille «Sunshine Reggae» under musikkfesten i byen lørdag. Men også flere steder i landet kan vente en god og varm pinse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsmeteorolog Ingrid Bentsen gir ikke musikere som bekymrer seg for våte instrumenter noen grunn til bekymring når det lørdag arrangeres musikkfest i hovedstaden. Skal vi tro meteorologen ligger det an til et solrikt arrangement med temperaturer som bikker 20 grader i luften. Dette er værtypen de aller fleste på Østlandet og Sørlandet kan nyte lørdag.

Søndag blir det mye av det samme, men meteorologen kan ikke love at det blir en skyfri himmel. Men det ser i alle fall ut til opphold og lange perioder med sol.

Og det fine helge- og pinseværet kan nytes over store deler av Østlandet og Sørlandet, skal vi tro Bentsen.

– Mye pent vær. Stort sett opphold, men det er utrygt for ettermiddagsbyger. Dette gjelder særlig indre strøk av Østlandet, sier hun til NTB.

– Temperaturen vil stige utover pinsen og passere 20 grader flere steder i helgen, sier meteorologen. I Oslo kan det fort komme opp mot 25 grader.

Starter med fint vær

Vestlandet får mye av det samme været i helgen. Også der er det fare for ettermiddagsbyger i indre strøk lørdag, mens det søndag vil komme noe nedbør sør for Stad utover ettermiddagen.

I Trøndelag og Møre og Romsdal starter helgen med fint vær, men det vil komme en mer skyet værtype, og enkelte regnbyger søndag. Størst mulighet for regn her vil det være i Møre og Romsdal.

– Så det blir best vær i sør, også på Vestlandet, sier Bentsen.

Ikke det samme godværet

Lenger nord kan Bentsen ikke love det samme gode helgeværet. Lørdag og søndag ventes det spredte regnbyger.

– Få byger i Finnmark lørdag, men det kommer enkelte byger i indre strøk, samt Øst-Finnmark, sier meteorologen.

Søndag ventes det enkelte regnbyger, men Finnmark ser ut til å slippe unna.

– Men i indre strøk av Nordland og Troms vil det komme enkelte regnbyger, sier hun.

Vekslende vær

Når vi kommer inn i en ny uke, ventes det vekslende vær over hele landet.

– Det ventes perioder med sol over hele landet, men det er også utrygt for enkelte regnbyger i hele landet fra mandag, sier hun.

Hvor regnbygene vil treffe, er det vanskelig å si på grunn av blant annet ustabil luft. Dette gjelder både nord og sør i landet.

Færrest byger ser det ut til å bli sør på Østlandet, men det kan komme enkelte byger også her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus