Leter etter Madeleine i kloakken

KLOAKK: Torsdag har britiske etterforskere undersøkt kloakken og avløpsrør i et utmarksområde i Praia da Luz. Foto: Reuters
KLOAKK: Torsdag har britiske etterforskere undersøkt kloakken og avløpsrør i et utmarksområde i Praia da Luz. Foto: Reuters

Etterforskere undersøker kloakken i et område i portugisiske Praia da Luz, kort vei fra der savnede Madeleine McCann forsvant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske etterforskere har torsdag undersøkt kloakken og avløpsrør i et utmarksområde i Praia da Luz i Portugal i jakten på spor etter Madeleine McCann.

Den britiske jenta forsvant da hun var på ferie med familien sin i 2007.

Ifølge The Guardian er minst tre kumlokk trukket opp og etterforskerne har senket ned små kameraer for å se hva som skjuler seg i de underjordiske rørene.

Det er så langt ikke kjent om søket har gitt resultater.

Scotland Yard har ikke ønsket å kommentere hva som har ført etterforskerne til utmarksområde som ligger fem minutters gange fra leilighetskomplekset familien McCann bodde.

Les også: Leter med likhunder etter Madeleine i Portugal

Fant hull i bakken

Britisk politi har formelt søkt om å få fortsette søket lenger enn det de fikk tillatelse til.

SAVNET: Madeleine McCann forsvant sporløst fra et leilighetskompleks i 2007. Foto: ApSAVNET: Madeleine McCann forsvant sporløst fra et leilighetskompleks i 2007. Foto: Ap

Fredag går den opprinnelige tillatelsen ut, men arbeidet har blitt kraftig satt tilbake ettersom man har vært nødt til å rydde og fjerne trær med motorsag for å lette søkearbeidet, skriver The Guardian.

Onsdag undersøkte etterforskerne et tildekket hull i bakken.

Ifølge den portugisiske avisen Correia da Manhã hadde hullet blitt betegnet som en mulig grav, men dette har senere viste seg ikke å stemme, skriver avisen.

Les også: Graver etter Madeleine McCann

Felles undersøkelse

Letingen er en fellesoperasjon mellom britisk og portugisisk politi.

Ifølge portugisiske medier har britisk politi sendt 287 forespørsler til portugisiske myndigheter om tiltak i forbindelse med søket. Forespørslene omfatter 41 prioriterte områder som etterforskerne vil undersøke.

Ifølge Correia da Manhã tror ikke portugisisk politi at det vil komme noe ut av undersøkelsene.

– For portugisisk politi er det ikke troverdig at Madeleines kropp er gravd ned på tomta eller at de finner levninger, skriver avisen ifølge Daily Mail.

Les også: Madeleine-saken: – Får ikke pågripe navngitte mistenkte

Utlover dusør

I overkant av 190.000 norske kroner er utlovet i dusør til personer som fører til identifisering av den eller de som er ansvarlige for bortføringen.

Madeleines foreldrene har kjempet en utrettelig kamp for å finne ut hvor datteren deres har blitt av. Da det ble kjent at Scotland Yard i sommer gjenåpnet etterforskningen av saken uttalte, at de vil gjøre det de kan for å finne jenta.

– Vi fortsetter å tro at det er en mulighet for at Madeleine fortsatt er i live, har etterforskningsleder Andy Redwood sagt i en pressemelding.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus