Russland deltar når Ukrainas nye president hedres

Ukrainas påtroppende president Petro Porosjenko (t.h.) sammen med den tidligere polske presidenten Aleksander Kwasniewski i Warszawa denne uken. Foto: Reuters/NTB scanpix.
Ukrainas påtroppende president Petro Porosjenko (t.h.) sammen med den tidligere polske presidenten Aleksander Kwasniewski i Warszawa denne uken. Foto: Reuters/NTB scanpix.

Den russiske ambassadøren i Ukraina vil være til stede under seremonien når den nye ukrainske presidenten Petro Porosjenko tas i ed.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er blitt besluttet at den russiske ambassadøren Mikhail Zurabov vil ta del i den offisielle seremonien hvor Ukrainas president innsettes, sier statssekretær Grigorij Karasin ifølge nyhetsbyrået Itar-Tass.

Edsavleggelsen finner sted lørdag. Forholdet mellom Ukraina og Russland er for tiden svært spent, og både den ukrainske regjeringen og vestlige land har anklaget Russland for å støtte opprørerne i Øst-Ukraina.

Les også: Porosjenko varsler desentralisering og amnesti

Flere hundre mennesker er blitt drept i kampene mellom opprørere og regjeringsstyrker, og torsdag kom det igjen meldinger om sammenstøt.

Porosjenko varslet imidlertid denne uka desentralisering av den politiske makten i Ukraina, noe som kan bidra til å berolige prorussiske innbyggere øst i landet.

Les også: Ukraina ber Russland om å anerkjenne valget

Samtidig ble det bekreftet at Russland var i ferd med å trekke tilbake sine styrker fra områdene langs grensa mot Ukraina.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus