Vietnam: Video viser båt rent i senk av kinesisk skip

En video som er lagt ut på vietnamesiske nettaviser, viser angivelig hvordan en vietnamesisk fiskebåt ble rent i senk av et kinesisk fartøy. Episoden har skapt enda mer strid mellom landene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vietnamesiske myndigheter kunngjorde for halvannen uke siden at fiskebåten ble rent i senk i et område i Sør-Kinahavet som begge land gjør krav på.

En video som torsdag ble lagt ut på vietnamesiske nettsider, viser et stort fartøy som kjører inn i fiskebåten så den til slutt kantrer og synker. Videoen ble tatt opp av en fisker på en annen vietnamesisk fiskebåt som befant seg like ved.

Se også: Kinesere flykter fra Vietnamt

Mannskapet på ti på fiskebåten som sank, ble alle reddet.

Ut ifra videoen er det ikke mulig å identifisere fartøyet som kjører inn i fiskebåten.

Kinesiske myndigheter har på sin side hele tiden hevdet at den vietnamesiske fiskebåten kantret etter at den hadde trakassert og kollidert med en kinesisk fiskebåt.

Kina hevder også at den vietnamesiske båten har all skyld ettersom den befant seg ulovlig i kinesisk farvann.

Striden har sitt utspring i at Kina gjør krav på nesten hele Sør-Kinahavet, 1.000 kilometer sør for Kina og langt innenfor fem andre staters 200-milsgrense. I tillegg til Vietnam gjør Taiwan, Malaysia, Filippinene og Brunei krav på områder som også Kina gjør krav på. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus