33 frisører streiker – oppfordrer folk til å la håret gro

Fagforbundet har i første omgang tatt ut i alt 33 frisører fra 11 salonger i streik. De som streiker holder til i Trondheim og Kristiansand. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Fagforbundet har i første omgang tatt ut i alt 33 frisører fra 11 salonger i streik. De som streiker holder til i Trondheim og Kristiansand. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Fagforbundet oppfordrer folk til å la håret gro etter at frisørene går ut i streik. Streiken var et faktum da meklingen mellom NHO Handel og Fagforbundet brøt sammen natt til torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fagforbundet sa ja til skissen fra mekleren, men NHO sa nei og dermed var det klart for konflikt.

Fagforbundet har i første omgang tatt ut i alt 33 frisører fra 11 salonger i streik. De som streiker holder til i Trondheim og Kristiansand.

– Vi er sinte og skuffet. Frisøryrket er kvinnedominert, og man kan få inntrykk av at arbeidsgiverne ikke helt skjønner at vi snakker om profesjonelle yrkesutøvere med høy kompetanse. Folk lever av jobben sin, og det er slett ingen lek. Vi var villige til å godta meklerens skisse, men motparten viste ingen vilje til å møte oss på en seriøs måte og takket nei til den framlagte skissen, sier forhandlingsleder Stein Guldbrandsen i Fagforbundet.

– Arbeidsgiver har møtt oss med en kald skulder, og presset dermed fram en konflikt, sier han.

Kravet fra Fagforbundet var en heving av minstelønna på minst det samme som frontfaget.

Fagforbundet krevde også et tillegg for ubekvem arbeidstid på lørdager fra klokken 13.

Stein Guldbrandsen oppfordrer alle LO-medlemmer til å støtte de streikende.

– La håret gro under frisørstreiken. Mange frisører er uorganiserte, derfor er det ekstra krevende å ta en kamp i denne bransjen, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus