Hagen forlanger nasjonalt tiggeforbud

I neste uke avgjør Stortinget hva som skal skje i det omstridte spørsmålet om tigging i Norge. Frp-nestor Carl I. Hagen ønsker et nasjonalt forbud mot tigging. Foto: NTB scanpix.
I neste uke avgjør Stortinget hva som skal skje i det omstridte spørsmålet om tigging i Norge. Frp-nestor Carl I. Hagen ønsker et nasjonalt forbud mot tigging. Foto: NTB scanpix.

Frp-nestor Carl I. Hagen krever at Frp og Høyre følger sine partivedtak og stemmer for et nasjonalt forbud mot tigging.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg synes det er uforklarlig hvordan Høyre og Frp har greid å unnlate å fremme forslag om et nasjonalt tiggeforbud når Frp har programfestet dette og Høyres landsmøte har vedtatt det, sier Hagen til Aftenposten.

I neste uke avgjør Stortinget hva som skal skje i det omstridte spørsmålet om tigging i Norge.

Regjeringen foreslår å la de kommunene som ønsker det, få innføre lokale forbud mot tigging. Men dette er langt fra nok, mener Frp-veteran Carl I. Hagen.

Les også: Sp og Frp sammen om tiggeforbud

Justispolitiker Jenny Klinge i Senterpartiet bekrefter at hennes parti vil fremme forslag om nasjonalt tiggeforbud når saken behandles neste uke.

– Det er i tråd med vårt program og i og for seg også med Høyre og Frps programmer, sier Klinge.

Dermed ville et forslag om nasjonalt tiggeforbud hatt flertall i Stortinget om Høyre og Frp fulgte sine partivedtak.

Les også: Ap åpner for tiggerforbud i Oslo

Det er imidlertid usikkert om regjeringen vil få flertall for sitt forslag om å la det være opp til kommunene å vurdere forbud mot tigging.

Både Venstre og Kristelig Folkeparti er motstandere, og Senterpartiet har ikke bestemt seg for om de vil støtte kommunalt forbud om de ikke får flertall for sitt forslag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus