USAs foreslåtte ambassadør til Norge kan bli vraket

Begge senatorene fra Minnesota sier de vil stemme nei til å godkjenne George Tsunis som ny ambassadør i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen delstat i USA har flere norskamerikanere enn Minnesota og i delstaten har det i hele vinter og vår vært en omfattende underskriftskampanje rettet mot mannen som president Barack Obama har nominert som ny ambassadør til Norge, George Tsunis, skriver Aftenposten.

Tsunis vakte oppsikt da han i en høring i Senatet i vinter hevdet at Norge hadde president.

I tillegg kom han med sterke utfall mot Frp som han åpenbart ikke visste var et regjeringsparti.

Tirsdag sendte senator Al Franken (D) fra Minnesota et brev til utenriksminister John Kerry der han erklærer seg enig med dem som protesterer.

I tillegg har hans senatorkollega demokraten Amy Klobuchar (D) tidligere offentlig sagt at hun har fortalt Obama at hun vil stemme imot utnevnelsen.

I brevet peker Franken på de sterke politiske, økonomiske, sikkerhetsmessige og kulturelle båndene mellom USA og Norge.

– Den amerikanske ambassadøren til Norge spiller en svært viktig rolle i å opprettholde og styrke disse båndene, og vi trenger noen som vil være effektiv i den rollen, skriver Franken, som også viser til den store bekymringen som finnes blant norskamerikanere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus