Tre politibetjenter drept i Canada

Tre politibetjenter er drept og to andre er såret i den canadiske byen Moncton. Politiet jakter på en gjerningsmann som er væpnet med flere skytevåpen og ber folk i byen låse dørene sine.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store politistyrker jaktet torsdag på en 24 år gammel mann som antas å være gjerningsmannen.

Polititalsmann Paul Greene bekrefter at tre politibetjenter er drept og at to andre er såret og brakt til sykehus. De har imidlertid ikke livstruende skader.

Motivet for skytingen er ennå ikke kjent og det har heller ikke kommet mange opplysninger om omstendighetene rundt dramaet.

Fortsatt på frifot

Dramaet startet onsdag kveld lokal tid da politiet rykket ut etter å ha fått melding om at en bevæpnet mann var observert i Moncton i provinsen New Brunswick.

Etter å ha skutt politibetjentene, forsvant gjerningsmannen fra stedet, og han var natt til torsdag lokal tid fortsatt på frifot. Politiet oppfordrer folk i byen om å holde seg innendørs, låse alle dører og skru av utendørsbelysning.

Selv om gjerningsmannen er på frifot, mener politiet å vite hvem han er. Det er snakk om en 24 år gammel mann fra Moncton.

Væpnet med rifler

Canadiske medier, blant annet TV-stasjonen CBC , har lagt ut bilder som viser mannen gå langs en gate iført kamuflasjeutstyr mens han bærer på minst to rifler.

Et boligområdet i utkanten av Moncton, en by med om lag 70.000 innbyggere på østkysten av Canada, er sperret av og helikoptre flyr over området.

Skyteepisoder som dette er relativt sjeldne i Canada, som har mye strengere våpenlover enn for eksempel USA.

Forrige gang en lignende hendelse skjedde, var i Alberta i 2005 da en mann skjøt og drepte fire politibetjenter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus