– Dette er bevisene mot Eirik Jensen

LØSLATT: Eirik Jensen ble forrige uke løslatt etter å ha sittet i varetekt siden han ble pågrepet 24. februar. Foto: NTB scanpix
LØSLATT: Eirik Jensen ble forrige uke løslatt etter å ha sittet i varetekt siden han ble pågrepet 24. februar. Foto: NTB scanpix

Spesialenheten snakker for første gang ut om bevisene de mener å ha på den korrupsjonssiktede politioverbetjenten Eirik Jensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politioverbetjent Eirik Jensen ble pågrepet mandag 24. februar, mistenkt for grov korrupsjon i forbindelse med en stor narkotikasak som er under etterforskning.

Forrige uke ble han løslatt fra varetekt.

Den selverklærte narkobaronen Gjermund Cappelen mener Jensen skal ha hjulpet han med innførsel av hasj i bytte med store pengesummer.

Cappelen har i avhør innrømmet å stå bak innførsel av over 20 tonn hasj til Norge, med en gateverdi på to millarder kroner.

Men utover Cappelens forklaring mener Spesialenheten at de nå kan bevise et ulovlig samarbeid mellom de to.

Les også: Eirik Jensen løslatt fra varetekt

SMS-utveksling

Til NRK sier etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten at kontakten mellom Jensen og Cappelen er dokumentert av tekstmeldinger.

BEVIS: Etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten snakker ut om bevisene de mener å ha mot politioverbetjenten Eirik Jensen. Foto: NTB scanpixBEVIS: Etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten snakker ut om bevisene de mener å ha mot politioverbetjenten Eirik Jensen. Foto: NTB scanpix

– Vi mener SMS-utvekslingene vi sitter på underbygger mistanken om et straffbart samarbeid mellom siktede og bærumsmannen, Øyen til NRK.

Jensens forsvarer, Jens-Ove Hagen bekrefter at hans klient har hatt kontakt med narkobaronen, men mener SMS-kontakten er «en helt ordinær».

Han sier likevel at innholdet i SMS-ene bærer preg av «kodesnakk».

Les også: Forsvareren: – Innrømmer å ha smuglet over 20 tonn hasj

Pengeoverføring

Spesialenheten mener også å kunne bevise en konkret pengeoverlevering fra Cappelen til Jensen, like før narkobaronen ble pågrepet av politiet. Jensen mener selv at beløpet, rundt 30.000 kroner, var tilbakebetaling av privat lån.

– Spesialenheten fester ikke lit til siktedes forklaring når det gjelder disse pengene. Vi finner det lite troverdig opp mot saken for øvrig, og mener det er mistanke om at det er utbytte av straffbare handlinger, sier etterforskningslederen til NRK.

Også oppussingen av et bad hos Jensen er et sentral bevis Spesialenheten mener å sitte på.

Jensens forsvarer avviser imidlertid alle påstandene.

– Ut ifra det han selv forklarer har han overhodet ikke gjort noe straffbart. Han gjentar og gjentar at han ikke har mottatt en krone fra Cappelen for kriminelle tjenester, for å si det sånn, sier Hagen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus